Veelgestelde vragen

Moet ik mijn hele leven naar een Mondhygiënist?
In principe is iedereen die bij ons komt wat gevoelig voor ofwel het krijgen van tandsteen of heeft een bacterie in de mond die problemen kan veroorzaken. Deze is niet voorgoed te verwijderen door enkele behandelingen en komt steeds terug.

Daarom is het verstandig om met enige regelmaat naar de mondhygiënist te gaan, de frequentie is voor iedereen wel anders.

Is een elektrische tandenborstel beter dan een handtandenborstel?I
Nee, niet per se. Met beide moet je zorgvuldig en lang genoeg poetsen om het schoon te krijgen. Wel is het gemakkelijker met een elektrische omdat deze de goede beweging voor je maakt. Kort en goed op de plaats, dit is met de handtandenborstel een wat moeilijker techniek.

Waarom mag ik niet te hard poetsen?
Als je te hard poetst is het mogelijk dat het tandvlees teruggaat trekken als reactie daarop. Hierdoor kunnen wortels bloot komen te liggen, die door het harde poetsen weer sneller slijten dan je glazuur, want dit gedeelte is zachter. Daardoor kan de gevoeligheid toenemen of er kunnen meer gaatjes ontstaan.

Als ik niks doe aan mijn bloedend tandvlees wat gebeurt er dan?
De ontsteking wordt chronisch, het bloeden wordt dan mogelijk wel minder, maar de ontsteking gaat sluipende verder en kan uiteindelijk tot verlies van tanden en kiezen leiden.

Krijg ik mijn mond voldoende schoon met alleen poetsen?
Nee. De tandenborstel is niet gemaakt om het tussen de tanden en kiezen goed te reinigen. Om het daar goed schoon te krijgen zou je moeten flossen, stoken of ragen. Dit voorkomt gaatjes en tandvlees ontstekingen.

Door wie laat u zich in de mond kijken?

 

Hoe is het om naar de Mondhygiënist te gaan?